Claudia Schiepers


Weenbeeb
July 2, 2006, 8:22 pm
Filed under: Herinneringen

Ik ben een echte bleitgriet. Schotel mij het minste sentiment voor op het grote of kleine scherm en ik lig binnen de minuut te grienen gelijk een klein kind. En neen, niet alleen bij die typische VijfTV films waarbij een moeder stervende is en nieuwe pleeggezinnen zoekt voor haar 10 kinderen (minstens 4 zakdoeken vol), maar ook bij die slijm-televisie-reality-shows waarbij een arm gezin met een vader in Irak een volledig nieuw huis krijgt en een blitzbezoek van papa erbovenop. En masse rollen de tranen dan van mijn wangen.

En ik heb het van geen vreemden. Mutti en zus zijn minstens even erg. En het grappige is dat we meteen wisten/weten van elkaar wanneer we begonnen/beginnen te wenen. Vroeger lagen we in drie verschillende zetels voor de buis en keken we op precies hetzelfde moment naar elkaar vanboven een kussen dat stevig tussen onze armen geklemd zat. Alledrie met rode ogen, natte wangen en bij de ene de mascara al wat meer "gesmudged" dan bij de andere. En dan schaapachtig naar elkaar glimlachen… en papa ons uitlachen…

Ook in de bioscoop, zeer vervelend. Want meestal op het ergste weenmoment gaat het licht aan en begint iedereen naar buiten te lopen. Ik zit dan meestal nog even zo laaggezakt mogelijk in mijn stoel om mijn gezicht iets of wat presentabel te maken. Al moet ik zeggen dat het alweer een tijdje geleden is dat ik nog gehuild heb in de cinema. "Brokeback mountain", denk ik. En op een moment tijdens "Volver", als ze zingt.

En nu ook al bij Fata Morgana… Omdat twee broers, waarvan eentje het Down-syndroom heeft, gratis tickets krijgen van BMI richting Schotland.

Het begint erge vormen aan te nemen…

Advertisements

3 Comments so far
Leave a comment

sjit en deze fata morgana heb ik juist moeten missen want er was onverwacht bezoek. Ik zou ook gas gegeven hebben…ge moogt gerust zijn

Comment by christine

Voor mij is Fata Morgana mijn vaste bleitmoment. Ik beschouw dat als het moment waarop ik de voorbij week verwerk šŸ˜‰

Comment by buitel

troost je, zo zijn er nog šŸ˜

Comment by Talleke
Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s%d bloggers like this: