Claudia Schiepers


Steve Wynn
October 18, 2006, 2:00 pm
Filed under: Actualiteit

"Rijke Amerikaan vernielt per ongeluk een Picasso" staat er vandaag in De Standaard. Misleidend toch.. Alsof het om een of andere onnozelaar met veel geld gaat, die in al zijn stomheid een prachtig kunstwerk vernietigd heeft. Maar als Steve Wynn een ding niet is, dan is het onnozel. Die gast is ongeveer de grondlegger van de huidige mega-casino-resorts in Las Vegas. The Mirage, Treasure Island, The Bellagio en heel recent The Wynn hotel ("The first hotel that is worthy to carry my name") zijn allemaal van zijn hand. Ok, of dit goede dingen zijn, daar kunnen we waarschijnlijk uren over discussieren, maar hij heeft zo wel voor duizende jobs gezorgd in de woestijnstad.

Een aantal jaren geleden is zijn dochter ontvoerd geweest en heeft hij iets van anderhalf miljoen dollar losgeld betaald. Ze was al terug thuis voordat de politie of FBI wist dat ze verdwenen was. Ze hebben de kidnappers wel gevonden achteraf (geen Ferrari kopen dadelijk na het innen van de cash, jong!). Die zitten nu waarschijnlijk ergens Van Haemel-gewijs te brommen. In de film Ocean’s Eleven knipoogt Andy Garcia er nog naar door te zeggen: "If you should be picked up buying a $100,000 sports car in Newport Beach, I’m going to be supremely disappointed."

In het Wynn-hotel (echt prachtig, btw), hangt de prive-kunstcollectie van Wynn en die kan je voor 6 dollar of zo gaan bekijken. Nu, na enkele dagen Las Vegas is dat echt een klein paradijsje om in rond te wandelen. In twee kamertjes van ongeveer 20 vierkante meter hangen een 15-tal pareltjes bij elkaar. De foto hieronder is net voor de ingang genomen en geeft je een idee van wat er allemaal binnen te bewonderen is.

En "Le Reve" van Picasso hing daar dus ook… tenminste vorig jaar toch nog.

wynn kunstcollectie<

Advertisements

Leave a Comment so far
Leave a commentLeave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s%d bloggers like this: